Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Великолепието и величието на Алпите

30.05.2022 @ 8:00 - 05.06.2022 @ 21:00

Време ни е да пътуваме по Алпийски маршрут – High Alpine Road Grossglockner

В нашата седемдневна Програма сме включили най-доброто от Австрийските Алпите , Германия в област Бавария и Словения

<<Авторска Програма>>

Едно незабравимо пътешествие, през сърцето на Алпите, омагьосващо ни с необятни гледки и пейзажи, глетчери, гигантски върхове, пещери, каньони, езера и водопади.

Алпийска красота и пейзажи в най-истинският им вид, видяна през High Alpine Road, по пътя към най-високият връх в Австрия, Grossglockner.

Маршрутът ни включва следните обекти и забележителности по път през Алпите:

Grossglockner High Alpine Road в сърцето на Австрия – 3798 м. – По „Пътят на ледниците!“ Прекосяване на целия панорамен път с всички забележителности по маршрута.

КАЙЗЕР-ФРАНЦ-ЙОЗЕФ-ХЬОХЕ

ПАНОРАМНА ГЛЕДКА КЪМ GROSSGLOCKNER И PASTERZE, ЦЕНТЪР ЗА ПОСЕТИТЕЛИ И ПЕШЕХОДНИ ПЪТЕКИ

По най-красивият път в Европа! – Grossglockner High Alpine Road в сърцето на Австрия

Езерото Цел ам Зее и световно известния зимен курорт и ски център Цел ам Зее

Кицбюел – най-известният зимен ски курорт в Австрия с 170км обработени писти.

В Тиролските Алпи. Майрхофен, заобиколени от истинска Алпийска красота.

Музеят на Сваровски – разходка в страната на кристалните чудеса

Водопадът Кримлер – най-големият в Европа и един от най-красивите в света!

Берхтесгаден – домът на Хитлер. Най-красивият Баварски град

Кьонигзе (Кралско езеро), главна туристическа дестинация в Бавария

Ждрелото Винтгар – поредното приказно красиво място в малката, но изключително китна и красива страна Словения.

Условия за провеждане на Програмата:

Grossglockner High Alpine Road в сърцето на Австрия – 3798 м. – По „Пътят на ледниците!“ Прекосяване на целия панорамен път с всички забележителности по маршрута.

Grossglockner High Alpine Road, зашеметяваща Алпийска красота наред с остри серпентини в продължение на 43 км. нижещи се като гъсеница завои в посока най-високия връх в Австрия Гросглокнер (3798 м).

Първенецът на Австрийските Алпи Гросглокнер (3798м) се намира се на границите между провинциите Каринтия и Тирол, в Националния парк Хохе Тауерн, разположен на север от китното градче Линц.

Задължителни спирки по пътя са двете най-внушителни тераси, от които се откриват великолепни панорамни изгледи – Еделвайс Шпице (2591 м) и Франц Йосиф Хое (2377 м).

КАЙЗЕР-ФРАНЦ-ЙОЗЕФ-ХЬОХЕ

ПАНОРАМНА ГЛЕДКА КЪМ GROSSGLOCKNER И PASTERZE, ЦЕНТЪР ЗА ПОСЕТИТЕЛИ И ПЕШЕХОДНИ ПЪТЕКИ

Kaiser-Franz-Josefs-Höhe е хабсбургски благородник посетил Каринтия през 1856 г. заедно със съпругата си известната принцеса Сиси – императрица Елизабет. По време на визитата си монархът, който бил голям любител на планините започнал да изкачва по пътя от Хейлигенблут на горе и след няколко часа той достигнал мястото от където се открила невероятна спираща дъха гледка към най-високият връх на планината Гросглокнер – 3798м. Тази площадка, една от двете най-известни панорамни места за спиране, която сега носи неговото име е изходен пункт за много маршрути из  Гросглокнер.


По най-красивият път в Европа! – Grossglockner High Alpine Road в сърцето на Австрия

Наречен по името на най-високия връх в страната и прекосяващ някои от най-живописните области на Австрия, в Средновековието пътят е бил важен търговски маршрут между Германия и Италия.

Кръстен на най-високата планина в Австрия, пътят е проектиран от екип от австрийски инженери през 1924 г., които първоначално били осмивани заради амбициозните си проекти.

Но през август 1935г., 11 години по-късно, алпийското шосе Гросглокнер бива официално открито.

Оттогава насам Гросглокнер предлага приличащи на панделки завои, виещи се между зелени пасища, цветни поляни, скалист чакъл, лед и сняг.

Заради красивите гледки, които предлага, пътят е известна туристическа атракция и хиляди посетители плащат такса, за да изминат вдъхновяващия участък. А това обаче е възможно само от май до октомври.

Високо планинският панорамен път Гросглокнер – прекосяваме с буса бавно като спираме на многото подходящи места за да наблюдаваме и снимаме Алпийската свежест в най-чистия и вид и красота!

По път спираме на многото наблюдателни площадки за да направим най-добрите снимки и запечатим най-добрите моменти от нашето пътуване. Ще  разгледаме още и музеите по път, и ще видим до къде ще ни отведат маркирани пътеки  по Алпите.


Езерото Цел ам Зее и световно известния зимен курорт и ски център Цел ам Зее

Цел ам Зее град в провинцията Залцбург. Намира ме се на мястото с най-известните писти в Австрия.

Пешеходен преход около езерото в световно известния зимен курорт и ски център Цел ам Зее.


Кицбюел – най-известният зимен ски курорт в Австрия с 170км обработени писти.

Най-известният зимен ски курорт в Австрия Кицбюел с 170км обработени писти, с алпийски климат с ниски температури, гарантиращ дълъг сезон и пухкав сняг.

Кицбюел има 60 писти: 67км сини, 79км червени и 24км черни, заедно с най-трудната писта в света „Streif”, до които отвеждат 54 модерни лифта.


В Тиролските Алпи. Майрхофен, заобиколени от истинска Алпийска красота. 

Майрхофен – три нощувки в Тиролските Алпи в близост до глетчера Хинтертукс, извисяващ се на 3250м над морското равнище.

Целогодишен туристически курорт в близост до гледчера Хинтертукс извисяващ се на 3250м над морското равнище. Разположено между планините Пенкен и Ахорн в долината Цилертал, през която минава река Цилер. В курорта има 109 писти! С обща площ 157км., като най-дългата е 9 км. само на час път от Инсбрук, столицата на Тирол, Майрхофен предлага разнообразие от дейности през зимата и лятото.

Filzenkogel е върхът отбелязан с кръста, който ще ни предложи тази спираща дъха гледка от високо! Приятна пътека с много красиви гледки.

Тръгване от горната станция на Ahornbahn до кръста „върха“.

В близост до Майрхофен ще посетим при възможност още

Laimacher Wasserfall и Talbach Wasserfall


Музеят на Сваровски – разходка в страната на кристалните чудеса

Разходка из фантазиите на, бихте казали жена, но Уви! Създателят на това чудо е мъж! Дизайнера Андре Хелер и 14-те му зали изящество и красота. Пространството на музея наподобява пещера, която се състои от 14 зали. В тях на фона на ефектно осветление и музика ще видите скали, медузи и всякакви други форми, изработени от фините кристали.

Емблемата, т.е. най-запомнящата се част от музея е фигурата на главата на великан през чиято уста изтича фонтан.

И така, достигай края на музея, ние достигаме до един от най-големите магазини за кристали, които някога сме виждали. Цените доколкото чух са по джоба на всеки българин, така че, давай напред приятелю! Купи и подари нещо малко за спомен ..


Водопадът Кримлер – най-големият в Европа и един от най-красивите в света!

Четири часово приключение

Водопадите Кримлер

Водопадите Кримлер или Кримъл се намират в националния парк Хое Тауерн в Австрия.

Водопадите са разделени на три нива – горно, средно и долно. Направена е павирана пътека, по която може да се стигне до върха им. Отнема около 4 – 5 часа за да стигнете най – отгоре. Височината на водопадите е около 400м., което го прави най – високия водопад в Европа.

Водопадите Кримъл се считат за един от петте най-високи водопади в света. За територията на Европа водопада Кримъл е безспорния лидер в класацията. Това е и една от най-посещаваните забележителности в Австрия.

Водопадите Кримъл се вливат в река Дунав, а Дунав в Черно море.


Берхтесгаден – домът на Хитлер. Най-красивият Баварски град

В Баварските Алпи и град Бергхоф, Орловото гнездо – ваканционната резиденция на Хитлер за повече от 10 години

Кралското езерото Кьонигзее и неговите 100 годишни лодки. Третото по дълбочина езеро в Германия в Национален парк Берхтсгаден – любимо място на Адолф Хитлер.


Кьонигзе (Кралско езеро), главна туристическа дестинация в Бавария

Разходката с корабче ще направи нашата разходка в района още по-незабравима особено, когато някъде в средата на езерото кормчията започне да свири с тромпет за да усетим истинското ехо на Баварските Алпи!

Берхтсгаден на 6 км. от езерото Кьонигзее. До него се намира комплекс от бункери и резиденция, които са били едно от централните места (след Нюрнберг) както за Хитлер, така и за висшия ешелон на националсоциалистите.

Къщата на Хитлер

Баварските Алпи и домът на Хитлер в Оберзалцберг в Баварските Алпи близо до Берхтесгаден, Бавария, Германия.

Бергхоф – ваканционната резиденция на Хитлер за повече от 10 години

В Баварските Алпи

Разходка из

Баварските Алпи и град Бергхоф, мястото където в Германия, хората са запазили традициите и културата от миналото.

Местните жители в ежедневието си носят   традиционното за района облекло за Бавария, кожени панталони с тиранти, дървено сабо, шапки с пера, което считат за себе си това за проява на добър вкус, а не екстравагантност..

Мястото „Орлово Гнездо“ като безмълвен свидетел запечатил събития от миналото. Място, от което ще се насладим на гледки от Баварските Алпи и на панорамни гледки до 200 км.

Мястото е толкова красиво и опияняващо, че е предложено на Хитлер да бъде използвано за представителни цели за официални срещи и гости. Изграждането на зданието се оказва истинско предизвикателство, тъй като то трябва да бъде разположено на най-високия път в Германия. И въпреки трудностите сградата се оказва завършена само за 13 месеца.

Пътят от Оберзалцберг до „Орловото гнездо” и автобусния паркинг в края му са уникално инженерно постижение невиждано другаде в света.

През 1952 г. пътят е затворен за обществеността и специални планински автобуси са пуснати в експлоатация за превоз на гостите до тази уникална дестинация.

От зоната за паркиране, ръчно направения чрез взривове тунел, отвежда на дължина 124 м. през планината до богато украсен асансьор, облицован с лъскав месинг. Само за 41 секунди се изминават още 124 м. нагоре през планината и се достига в самата сграда.


Ждрелото Винтгар – поредното приказно красиво място в малката, но изключително китна и красива страна Словения.

4 часов преход по ждрелото за зареждане на батериите със Словенска красота.

Каньонът Vintgar природна забележителност, красота, която трябва да бъде видяна. Това е и една от най-популярните туристически атракции в Словения. Дълъг е1,6 км, през него минава река Радовна, която образува красив 26-метров водопад и много малки басейнчета по пътя.

Едно приказно красиво място в малката Словения. Реката Радовна, която по пътя прорязва скалния масив достигайки височина на места до над 100м.


Условия за провеждане на Програмата:

Програма по маршрута ще бъде осъществена единствено и само в началото на Юни или Септември / Октомври, с група от 6 човека! Grossglockner High Alpine Road е най-атрактивния път за прекосяване в Европа, известна туристическа атракция и хиляди посетители плащат такса в периода от Юни до Октомври за да се насладят на красотата прекосявайки през сърцето на Алпите.

Нощувките по маршрута ни са организирани в хотели, в стаи с двойно настаняване, със закуски.

При настаняване в единична стая се доплаща допълнително като за настаняване в двойна стая.

Нощувката в курорта Майрхофен е в хотел от веригата Garni Hotel предлагащ изключително добри условия и удобства в сърцето на Австрийските Алпите.

Цена на пътуването – в зависимост от сезона, около 1390 лева.

Цената включва – транспорт по маршрута, магистрални и пътни такси, винетки, паркинги, водач по маршрута, задължителна медицинска застраховка пътуване в чужбина с покритие 5000€ и нощувки, съответно в хотели –

  • хотел ***…………………………….. – една нощувка в Сърбия, Белград
  • хотел ***…………………………….. – една нощувка в Словения
  • хотел *** четири нощувки в Австрия в Тиролските Алпи

КРУШЕВО ТУР пътува с комфортен минибус и преминава границите като лека кола.

КРУШЕВО ТУР – Да покорим върховете на Алпите заедно!

КРУШЕВО ТУР – животът е пътуване и наслада! Подарете си го и вие!

Детайли

Начало:
30.05.2022 @ 8:00
Край:
05.06.2022 @ 21:00

Организатор

Крушево Тур
Телефон:
+359898224462
Email:
pepo2244@mail.bg

Място

Тиролските Алпи
Mayrhofern, Австралия + Google Map
logo

Лицензиран туристически оператор с Удостоверение за регистрация № РК-01-8213.

Застраховка „Отговорност на туроператора“ към ЗК „ЛЕВ ИНС“ АД № 13052310000153 г. валидна до 05.04.2024 г.

Контакти


Мария Атанасова

Моб / Viber : +359 898 224462 /

+359 878 500542 след 18.00 часа

Email: pepo2244@mail.bg / maria_a_nikolova@abv.bg

Последвайте ни